Change the world: buy Shell.

We gaan de wereld sneller duurzaam maken door Shell duurzaam te maken. Dat doen we door massaal aandeelhouder te worden.

400x266-follow-this-23

Onze missie

Onze missie is geslaagd wanneer Shells directeur Ben van Beurden zegt: ‘Vanaf nu gaan we alleen nog maar investeren in duurzame energie zodat Shell in 2030 een volledig duurzaam energiebedrijf is.’ Met andere woorden: Shell gebruikt zijn winsten uit fossiele energie (nu ze er nog zijn) om te investeren in duurzame energie (in plaats van nog meer fossiel).

Ons doel is dat de wereld zo snel mogelijk overschakelt op duurzame energie en dat Shell hierin het voortouw neemt. Zo komt het afscheid van fossiele energie veel sneller en verliest Shell zijn leidende positie niet.

Hoe gaan we dat bereiken?

  1. Op de aandeelhoudersvergadering op 19 mei vragen we Shell directeur Ben van Beurden namens jou en 10.000 nieuwe aandeelhouders om het roer om te gooien.
  2. Dan gaan we pensioenfondsen en grote beleggers achter dit doel scharen.

Net zo lang tot Shell zich voldoende gesteund voelt om het roer om te gooien. Dat kan al zijn bij een klein deel van de aandelen (zoals we bij ABN Amro hebben gezien), omdat we een voorstel doen waar andere aandeelhouders niet tegen kunnen zijn.

400x266-follow-this-09

Waarom Shell?

Shell verdient nu miljarden met olie en gas. Wij willen dat Shell die winst niet langer investeert in nog meer olie- en gasbronnen, maar in nieuwe energiebronnen. Wanneer één van de grootste energiebedrijven ter wereld zijn volle gewicht achter de overgang van fossiele naar duurzame energie zet, gaat die overgang veel sneller. Bovendien houdt Shell dan zijn leidende rol in de energievoorziening. Laten we zorgen dat we trots kunnen zijn op Nederlands grootste bedrijf.

Shell is één van de grootst energiebedrijven ter wereld en heeft de mensen, het geld en de macht om de energievoorziening te veranderen.

Shell zou moeten zeggen: in 2030 zijn we volledig duurzaam.

Vergelijk het met de ambitie van Unilever, die in 2020 zijn CO2-uitstoot wil hebben gehalveerd.

Wanneer Shell een ambitieuze stip op de horizon zet, zal de rest van de olie- en gasindustrie ook moeten kiezen: volgen of ten onder gaan.

400x266-follow-this-24

Doe mee!

Neem een aandeel in een betere wereld:

1. Klik op de groene button
2. Vertel het door via de sociale media

Je betaalt eenmalig de actuele koers van het aandeel Shell plus vijf euro (*). Hiervan kopen we een aandeel voor je, betalen we de transactiekosten en financieren we de beweging.

Je doet dus geen donatie, maar een investering. Het is een aandeel in een betere toekomst. Wanneer Shell naar ons luistert, wordt je aandeel op lange termijn meer waard.

Disclaimer

  • Follow this is een zelfstandige beweging
  • Follow this is geen onderdeel of initiatief van Shell
  • Follow this is geen energieleverancier
  • Follow this opereert buiten AFM-toezicht
  • (*) om precies te zijn: de openingskoers van die dag, naar boven afgerond op hele euro’s, plus vijf euro transactie- en administratiekosten

De waarde van je aandeel kan fluctueren. Je aandeel kan zowel waardeloos worden (bijvoorbeeld als Shell niet duurzaam wordt) als meer waard worden (wanneer Shell naar je luistert).

Word groene aandeelhouder van Shell (€ 32)

Neem een aandeel in een schone toekomst.

Word aandeelhouder en beweeg Shell om een duurzaam energiebedrijf te worden.
Word groene aandeelhouder van Shell (€ 32)