Shell boss tells activists and investors: Trust me to cut CO2. Chief executive Ben van Beurden has the same message for activists seeking to bind Shell to deep emissions cuts, and investors concerned about the merits of shifting away from oil and gas: Trust me.

Lees verder

Shell urges investors to reject activisits AGM motion on emissions.

Lees verder

Shell stelt winst boven klimaat.

Lees verder

‘Shell ziet de energietransitie vooral als communicatieprobleem.’ Shell schuift met haar nieuwste CO2-ambities de rekening voor zich uit, vindt Mark van Baal, oprichter van groene beleggersbeweging Follow This. Eerder was hij nog optimistisch over de koers van de olie- en gasgigant, en vooral over de mensen die er werken. Maar de top van het bedrijf zit vooruitgang in de weg, vindt hij.

Lees verder

De geest is uit het olievat: Shell overtuigt zelfs grote investeerders niet meer. Shell ligt onder vuur van advocaten, activisten én aandeelhouders. Zelfs de Aegon Group, een van de grootste vermogensbeheerders van Nederland, keert zich nu tegen het Shellbestuur.

Lees verder

Ongehinderd klimaatschade veroorzaken is pas echt duur

Lees verder

Ook Aegon stemt voor klimaat resolutie van Follow This.

Lees verder

Aegon Stemt voor klimaat resolutie.

Lees verder

De resolutie van Follow This waarin Shell wordt opgeroepen om zich aan de klimaatdoelen van Parijs te houden, is volgens de olie- en gasmaatschappij overbodig.

Lees verder

Shell adviseert zijn aandeelhouders op de komende aandeelhoudersvergadering tegen de resolutie van aandeelhouder Follow This te stemmen. Volgens Shell is de resolutie niet in het belang van de onderneming.

Lees verder

Shell adviseert tegen groene resolutie van Follow This

Lees verder

De resolutie van Follow This waarin Shell wordt opgeroepen om zich aan de klimaatdoelen van Parijs te houden, is volgens de olie- en gasmaatschappij overbodig. Shell zegt zelf al een leidende positie in te willen nemen in de overgang naar schonere energie. Het bedrijf raadt zijn aandeelhouders daarom aan tegen de resolutie te stemmen tijdens de komende aandeelhoudersvergadering.

Lees verder

Aegon steunt de klimaat resolutie van Follow This waarin Shell wordt opgeroepen om een leidende rol te nemen in de transitie naar klimaatneutrale energievoorziening.

Lees verder

Shell adviseert tegen groene resolutie van Follow This

Lees verder

“Global oil majors have become more powerful than many governments,” said Mark van Baal of Follow This. “The only way to stop climate change is to make sure they commit to Paris and start investing seriously in new business models.”

Lees verder

Activist shareholders in Royal Dutch Shell are preparing a renewed push for the company to adopt more ambitious goals for tackling climate change. Shell is expected to face a shareholder resolution calling at its annual meeting in May for a radical shift away from fossil fuels.

Lees verder

Zelfs de milieubeweging stond perplex: Shell wordt groen. Als eerste grote oliemaatschappij kondigt Shell aan zijn CO2-uitstoot drastisch te zullen verlagen teneinde het klimaat te behoeden voor rampen.

Lees verder

Bowing to pressure from shareholders and the Paris international climate accord, Royal Dutch Shell pledged on Tuesday to increase its investment in renewable fuels and to cut its carbon emissions in half by 2050.

Lees verder

Investors Victorious in Shell Climate Fight – Royal Dutch Shell plans to reduce its carbon footprint and invest in green projects following criticism from pension funds and asset managers.

Lees verder

De CO2-voetafdruk van Shell moet in 2050 50 product lager zijn. De ambitie omvat niet alleen de CO2 die vrijkomt in de eigen operaties en door het eigen energieverbruik, maar ook de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door het gebruik van de producten van Shell door klanten.

Lees verder

Shell wijst een groene resolutie van de activistische aandeelhoudersvereniging Follow This af.

Lees verder

Grote institutionele beleggers geven op de aandeelhoudersvergadering van Shell een krachtig signaal af: zij verlangen meer en duidelijkere klimaatactie van Shell.

Lees verder

Shell komt aandeelhouders tegemoet met geld en klimaatdoel.

Lees verder

Shell to spend $2bn on wind power, biofuels and electric cars as it bows to shareholder pressure by setting new company climate change target

Lees verder

Shell-aandeelhouders verwerpen het voorstel van Follow This om concrete doelen te stellen voor de reductie van Shells ecologische voetafdruk.

Lees verder

Bezorgde milieuactivisten en beleggers die zich zorgen maken om hun portemonnee, hebben een pact gesloten om oliegigant Shell de groene weg op te duwen.

Lees verder

Zes procent van de aandeelhouders van Shell stemde voor de Follow This resolutie, die Shell zou dwingen zich te committeren aan het Klimaatakkoord van Parijs.

Lees verder

Royal Dutch Shell (RDSa.L) shareholders on Tuesday widely rejected a proposal by an environmental group calling for the oil company to set and publish annual targets to reduce carbon emissions.

Lees verder

De VEB steunt de resolutie van Follow This waarin Shell wordt opgeroepen meer inzicht te geven over hoe het omgaat met het klimaatakkoord van Parijs.

Lees verder

Zelfs oud-medewerkers vinden dat Shell sneller groener moet worden. „Er is kennis genoeg, het is een kwestie van keuzes maken,” zegt voormalig Shell-man Herman van Wechem.

Lees verder

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) steunt een resolutie van Follow This, die Shell oproept zich te conformeren aan de Parijse akkoorden over het klimaat.

Lees verder

Shell shareholders including the Church of England, European pension funds and Dutch activists will send a signal to the board of Shell this week by voting for it to set new climate change goals.

Lees verder

Mark van Baal en Jort Kelder vertellen bij Pauw hoe zij als aandeelhouder Shell willen dwingen tot een groenere koers.

Bekijk de uitzending

Oprichter van internetbureau TamTam Bart Manuel vertelt aan Sprout waarom hij  een half miljoen euro investeert om Shell groener te maken.

Lees verder

Het is duidelijk dat Shell aandeelhoudersrendement verkiest boven het klimaat. Dat schrijft Wouter van Bergen in zijn column in de Telegraaf.

Lees verder

De VEB steunt Follow This en vindt dat Shell duidelijk moet maken hoe het zich conformeert aan de Parijse klimaatakkoorden.

Lees verder

Shell adviseert aandeelhouders tegen een belangrijke groene resolutie te stemmen. Een gemiste kans die illustratief is voor het gebrek aan visie bij de oliegigant. Wat is ervoor nodig om Shell wél te laten veranderen?

Lees verder

De moderne aandeelhouder is kritisch, actief en strijdt voor duurzaamheid. Mark van Baal te gast bij Radio 1.

Lees verder

financieel dagblad
Shell noemt resolutie duurzaamheid schadelijk voor het bedrijf.

Lees verder

Shell ziet ondanks groeiende steun nog steeds niets in een groene koers.

Lees verder

volkskrant

Shell kan laten zien hoe je efficiënt een groot windpark op de Noordzee bouwt, met zijn ervaring in de offshoretechnologie,  zegt oprichter Mark van Baal van aandeelhoudersbeweging Follow This. Lees verder

financieel dagblad

Mark van Baal, oprichter van aandeelhoudersbeweging Follow This, dat een duurzaamheidsresolutie op de agenda van de komende aandeelhoudersvergadering van Shell heeft gekregen, is hoopvol gestemd. Lees verder

guardian

“We have voted against this deal because we think there is a much better way to spend billions: in renewable energy,” said Mark van Baal, founder of Follow This, a group of Shell investors supporting green energy. Lees verder

FinancialTimes_logo

Mark Van Baal, who leads a group of 1,000 small “green” shareholders in Shell who declined to back the deal, said: “There are a lot better ways to spend €50bn.” He added: “We are afraid of Shell being the . . . new Kodak.” Lees verder

AD

Shell vergroent, in elk geval op papier. Bedrijf kondigt investeringen aan in wind- en zonne-energie. Martijn Lodewijkx, woordvoerder van Follow This, ziet de wijzigingen als belangrijk signaal. “Ik denk dat ze het zelf ook niet meer weten.” Lees verder

follow the money

Waarom kiezen pensioenfondsen nog steeds voor olie en gas? Mark van Baal, oprichter van de beweging Follow This, verbaast dat. ‘De fondsen nemen een enorm financieel risico door voor de overname te stemmen.’ Lees verder

“Maar we willen helemaal niet nog meer olie en nog meer gas, we willen dat Shell duurzamer wordt”, wierp Mark van Baal tegen namens de duurzame beleggersclub Follow This. „We willen dat Shell zijn hersens en zijn miljarden inzet in duurzame energie.” Lees verder

financieel dagblad

Tijdens de komende jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Shell staat een ingediende resolutie van Follow This op de agenda, die Shell oproept om winsten – uit de olie- en gasactiviteiten te investeren in duurzame energie. Lees verder

guardian

Mark van Baal, founder of a group of green Shell shareholders, said the company risked becoming redundant, “the next Kodak or Nokia”. Lees verder

volkskrant

‘Shells overname van de Britse BG Group is een investering in de energievoorziening van de vorige eeuw.’ Lees verder

follow the money

Journalist/ingenieur Mark van Baal is op een ‘groteske missie’. Hij wil Shell dwingen om te stoppen met investeren in fossiele brandstoffen. Lees verder

energypost

Activist shareholders lined up to ask Shell to embrace the energy transition, to “invest profits from oil and gas in new energy instead of more fossil energy”. Lees verder

BNR nieuwsradio

Interview met Mark van Baal (eerste 7 minuten). Luister

financieel dagblad

Follow This riep Shell op de miljarden die het nu stopt in het proefboren in het noordpoolgebied te investeren in alternatieve duurzame energie. Lees verder

Parool

Ook zonder klimaatakkoord is het einde van het fossiele­-brandstof­tijdperk nabij,  stelt Mark van Baal, oprichter van Follow This. Lees verder

telegraaf

Follow This wil op de aandeelhoudersvergaderingen (de eerste is op 24 mei) pleiten voor de nieuwe koers zodat Shell in 2030 100% duurzame onderneming is. Lees verder

vrijnederland

Een groen gezelschap wil Shell olievrij maken door aandelen te kopen. “Ik doe mee, Shell is nu ook van mij.” Lees verder

financieel dagblad

Shell heeft de miljarden en de kennis om vol in te zetten in duurzame energie. Als aandeelhouder kun je daar invloed op uitoefenen. Het is een strategie die ook de grote pensioenfondsen aanspreekt. Lees verder

vroege vogels

Interview door Ruud Koornstra met Mark van Baal in radioprogramma Vroege Vogels. Luister

Duurzaam+Nieuws+200x120

Duurzaam Nieuws heeft via Follow This een groen aandeel in Shell genomen. Lees verder

technisch weekblad

Mark van Baal: “Het stenen tijdperk hield niet op omdat er een belasting op stenen kwam, maar omdat er een betere techniek kwam (brons).” Lees verder

WE_Nudge_logo

Always wanted to influence decision making in one of the largest firms in the world? Lees verder

oneworld

De moderne wereldverbeteraar wordt aandeelhouder van een multinational en vraagt tijdens de jaarlijkse vergadering om verandering. Lees verder

financieel dagblad

Laat stroomsector wake-upcall zijn voor oliesector. Lees verder

technisch weekblad

Shell onderschat de kracht van nieuwe technologie. Lees verder

groeneamsterdammer

Juist door te investeren kun je invloed uitoefenen, denkt Mark Van Baal. Lees verder

‘Climate criminal’ Shell fails to soothe troubled waters with energy transition plan.

Lees verder

Shell’s CEO Tells Activists and Investors: Trust Me to Cut CO2. Van Beurden says climate resolution at AGM is unnecessary.

Lees verder

Shell has recommended that its shareholders vote against a climate resolution that an activist climate group wants passed at the annual general meeting next month. Dutch climate group Follow This has filed for a third consecutive year a proposal for a binding resolution to be voted at Shell’s AGM.

Lees verder