Krijg een groene stem in de olie-industrie

Met jouw maandelijkse bijdrage zorgen we ervoor zorgen dat Shell, BP, Equinor, ExxonMobil en Chevron mee gaan doen aan het Klimaatakkoord van Parijs.

De olie-industrie kan het Klimaatakkoord van Parijs maken of breken en de enige naar wie deze bedrijven luisteren zijn hun aandeelhouders.

Totaal: € -

Wat doen we met jouw donatie?

We kopen aandelen in deze oliebedrijven en financieren de internationale expansie van Follow This.

Jouw eerste maandbedrag gebruiken we om aandelen in deze oliebedrijven te kopen. Hiermee word je direct groene aandeelhouder in de olie-industrie en zetten wij onze klimaatresolutie op de agenda’s van de aandeelhoudersvergaderingen van deze bedrijven.

Met de rest financieren we de organisatie, waardoor we jouw groene stem in de olie-industrie kunnen laten gelden, samen met bijna 5,000 andere groene aandeelhouders en institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen.

De Follow This klimaatresolutie luidt in het kort: ‘aandeelhouders steunen het bedrijf om doelen voor het terugdringen van al zijn emissies te stellen die aansluiten bij het Klimaatakkoord van Parijs’. Hij stond op de agenda’s van Shell, BP en Equinor.

In Nederland hebben we inmiddels negen van de tien grootste beleggers om, waardoor Shell langzaam in beweging komt. Dit willen we ook bewerkstelligen bij andere oliebedrijven. BP en Equinor voelen de druk inmiddels ook.