FAQ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer varius nunc ut nibh suscipit hendrerit. Ut massa tortor, maximus porta tortor et, malesuada ornare felis.

Nieuwe energie is schoon en gezond

Stel je een stad voor zonder uitlaatgassen, Groningen zonder aardbevingen, Nigeria of de Golf van Mexico zonder olievervuiling. Zonne-energie is schoon en gezond.

Nieuwe energie is overvloedig aanwezig

De zon levert de aarde binnen een uur genoeg energie om de wereldeconomie een jaar op te laten draaien. Meer dan genoeg om een wereldbevolking van 9 miljard in 2050 van energie te voorzien.

Nieuwe energie wordt steeds goedkoper

Binnenkort is zonne-energie overal goedkoper dan energie uit olie, gas en kolen. Waar zou jij je geld in investeren? In technologie die steeds goedkoper wordt of in grondstoffen die steeds duurder worden?

Nieuwe energie is van iedereen

De zon schijnt overal. Het waait overal. In alle zeeën wordt het eb en vloed. Overal stromen rivieren. Op iedere plek op de aarde is aardwarmte. Nieuwe energie ligt voor het oprapen, terwijl olie, gas en kolen alleen op bepaalde plekken in de grond zitten, bijvoorbeeld in het Midden Oosten en in Rusland.

Olie wordt steeds duurder

In plaats van steeds dieper boren en steeds meer geweld te gebruiken, zouden energiebedrijven (dat zijn oliebedrijven toch?) voor een veel elegantere manier van energieopwekking kunnen kiezen: zon, wind, water en aardwarmte omzetten energie.

Nieuwe energie is goed voor je pensioen

Een groot deel van je pensioengeld zit in aandelen Shell en andere fossiele energiebedrijven. Wanneer die energiebedrijven niet op tijd overschakelen op duurzame energie worden die aandelen waardeloos. Vooral wanneer je je pensioengeld pas over tientallen jaren nodig hebt, kan dat geld het beste worden gelegd in een energiebedrijf van de toekomst. Wij zorgen dat jouw pensioenfonds in een energiebedrijf van de toekomst kan beleggen: Shell.

Nieuwe energie is goed voor Shell

Een bedrijf dat op lange termijn wil blijven bestaan, moet zich op de toekomst richten in plaats van op de volgende kwartaalcijfers. Het zal zich moeten aanpassen aan de veranderende wereld. De toekomst van de energievoorziening is duidelijk: die is duurzaam. De toekomst van Shell is daarom ook duidelijk: een duurzaam energiebedrijf worden of ten onder gaan.

Fossiele energie financiert oliedictators en olie-oorlogen

Meer dan de helft van de inkomsten van de Russische regering komen van olie en gas. Wanneer Poetin die bron van inkomsten niet meer heeft, heeft hij geen geld meer om corrupte ambtenaren en zakenmensen tevreden te houden en oorlog te voeren in de Oekraïne.

De opmars van de Islamitisch Staat (IS) in het Midden Oosten wordt gefinancierd met oliedollars.

Share This