Huidige Team

Mark van Baal
Mark van BaalFounder
“Als energiejournalist heb ik Shell vaak gevraagd: waarom gaan jullie niet voor duurzame energie? Omdat ik niet kan wachten vraag ik het nu als aandeelhouder en ik vraag jou mee te doen.”
Naomi Montenegro Navarro
Naomi Montenegro NavarroResearch
“Ik ben ervan overtuigd dat het van groot belang is de huidige grote spelers op de energiemarkt te betrekken bij de transitie van de sector naar duurzaam. Shell heeft echter nog wel een paar flinke duwtjes in de rug nodig om betrokken te raken. Ik zet me met Follow This graag in om Shell zover te krijgen.”
Roos Wijker
Roos WijkerStagiaire
“k wil niet over 50 jaar horen: hadden we ons toch maar met zijn alle 100% ingezet voor een betere toekomst. Ik wil dan om me heen kijken en denken, dat hebben we goed gedaan! Veranderingen in bedrijven zoals Shell zijn hiervoor cruciaal en daarom steun ik Follow This.”
Rob Hulsman
Rob HulsmanAnalist
“Shell bezit een aantal belangrijke “assets”; technologische kennis, financiële slagkracht, wereldwijde geologische kennis en politieke invloed. Het moet mogelijk zijn om de basis te leggen voor grootschalige commercieel verantwoorde duurzame energie productie.”
Radboud Williams
Radboud WilliamsFollowers Manager
“Ik ben er van overtuigd dat duurzame energie bijdraagt aan de kwaliteit van leven. We moeten allemaal bijdragen aan een duurzame wereld. Shell moet daarin het voortouw nemen, hun eenzijdige aardgas energietransitie zal eindigen in vernietiging van aandeelhouderswaarde”, omdat de opwarming van de aarde daarmee niet ruim onder 2 graden zal blijven.
Wieteke Vonk
Wieteke VonkSocial Media
‘Het lijkt natuurlijk een ver-van-mijn-bed-show om een oliegigant als Shell van koers te doen veranderen. Toch biedt Follow This op een laagdrempelige manier handvatten aan om mee te werken aan een duurzame toekomst – een zaak van ons allemaal. Let’s go!’
Michiel Schrijver
Michiel SchrijverExterne Relaties
“Heel vroeger dacht ik dat “de grote mensen” belangrijke dingen als energie voor de toekomst wel geregeld hadden. Het was nogal een schok om erachter te komen dat dit niet zo was. Follow this biedt een prachtige kans om er wel iets aan te doen en daar werk ik graag aan mee.”
Martijn van Keulen
Martijn van KeulenGrafisch Vormgever (Van Keulen Groep)
“Is Shell proberen te bewegen niet net als een olietanker proberen tegen te houden? Dat was mijn eerste reactie. Maar wat zou er gebeuren wanneer een machtig bolwerk als Shell nou wél eens voor een beter wereld zou gaan? Wanneer je daar over door filosofeert, zoals ik deed, dan kom je tot alleen maar positieve antwoorden. Dát was een eye opener.”

Support Team

Maarten Bax
Maarten BaxSecretaris & Communicatie
“Duurzame energie is dé oplossing voor veel problemen. Follow This is als een mes dat snijdt aan twee kanten. Door Shell te overreden wordt er door hen niet meer geïnvesteerd in fossiele brandstoffen en daarnaast wordt er meer geïnvesteerd in duurzame energie.”
Anne Avontuur
Anne AvontuurMedia
“Follow This begrijpt dat duurzaamheid niet zonder business kan. In plaats van zich te verzetten tegen de grote jongens stimuleren wij hen liever. Op deze manier kunnen zij in de toekomst meedenken over een nieuwe bedrijfsstrategie. Een stoer en enthousiast initiatief, waar ik graag de aandacht voor vraag.”
Lotte Bosschieter
Lotte BosschieterEducation
“Vandaag of morgen moet Shell er echt aan gaan geloven om de transitie naar duurzaamheid te maken. Follow This is voor mij de uitgelezen kans om mijn steentje bij te dragen aan deze essentiële verandering!”
Martijn Lodewijkx
Martijn LodewijkxPersvoorlichter
“Wat mij vooral aanspreekt is de positieve visie, waarin de olie-industrie onderdeel is van de oplossingen voor klimaatverandering. Daarom zet ik mijn kennis van campagnes en (social) media graag in voor Follow This.”
Martijn Piek
Martijn PiekMedia
“Een transitie naar een duurzame samenleving is niet mogelijk zonder dat een aantal grote bedrijven hun boeg omgooit. Shell speelt daarom een belangrijke rol in de transitie. Follow This probeert op een creatieve manier de koers van deze multinational te veranderen. Ik geloof in deze beweging en dat deze manier effectief blijkt om de agenda’s van multinationals te veranderen.”
Jonah Link
Jonah LinkInvestor Relations
“Een fossiele reus zoals Shell dreigt hetzelfde lot als analoge tv als het door blijft gaan met zijn huidige business model. Niet alleen ontwricht het zichzelf, ook het ecologische evenwicht van de planeet. Door Follow This kan Shell meer waarde creëren voor zowel zichzelf als de samenleving in de transitie naar een duurzame wereld.”
Inger Bos
Inger BosEducation
” Follow This gaat niet alleen de richting van Shell veranderen, maar zorgt er ook actief voor dat de bewustwording van mensen over het belang van duurzame energie wordt vergroot. Ik wil hier graag aan bijdragen.”
Vincent Bouwman
Vincent BouwmanWebsitebouwman
“Ik geloof in een duurzame wereld waarin we op een andere manier met energie omgaan. Als websitebouwer werk ik daarom graag mee aan Follow This.”
Valentijn van der Weide
Valentijn van der WeideEvent Manager
“Iedereen weet inmiddels wel dat er een energietransitie nodig is, maar het gaat er vooral om deze te versnellen. Ik houd ervan om concrete stappen te maken en met Follow This doen we dat.”
Ninke Harten
Ninke Harten Trainee Rijksoverheid
“Ik ben al mijn hele leven bezig met duurzaamheid en vraag me al jaren af waarom het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om zo snel mogelijk te willen overschakelen op duurzame energie.”
Friso Aartse
Friso Aartse Copywriter (TEXTMEDIA)
“Ik heb niets met Shell, dus waarom zou ik een aandeel kopen? Omdat we als activistische aandeelhouders Shell kunnen dwingen om voor groen te gaan. Het roer moet om. Niet over dertig jaar, maar nu.”
Marijke Voerman
Marijke VoermanStrategic Activator
“Ik geloof in kansen en groei in een liefdevolle omgeving. Follow This biedt een kans aan Shell om te groeien in de richting van duurzame energie door Shell te empoweren, door deze positief te ondersteunen. Via aandeelhouderschap draagt Follow This bij aan deze transitie naar een schonere wereld, waarin ook Shell bestaansrecht heeft als energiebedrijf.”
Nicole van der Schraaf
Nicole van der SchraafPartner in communicatie (Louter UNic)
“Mensen maken zich best zorgen over het energievraagstuk. Maar denken dat ze niet echt iets kunnen doen. Door aandelen te kopen via de beweging kun je een positief statement maken: Shell helpen zo snel mogelijk de goede kant op te ontwikkelen. Een eerlijk initiatief dat ik daarom oprecht steun.”
Jan Albert Timmerman
Jan Albert Timmerman Juridisch Adviseur (RenewabLAW)
“Als juridisch dienstverlener in hernieuwbare energie en energie-efficiëntie, heb ik geconstateerd dat het voor de energietransitie nodig is dat multinationals, waaronder Shell, deze omarmen en er werk van maken. Door bij te dragen aan Follow This geef ik deze constatering handen en voeten.”
Ronald van der Meer
Ronald van der Meer Marketeer (Page41)
“Daar wil ik aan mee doen, dacht ik meteen toen ik voor de eerste keer hoorde van Follow This. Ik vind het gaaf om aandeelhouder van Shell te worden en Shell te vertellen welke kant het op moet. Mijn marketing- en communicatiebureau Page41 helpt Follow This om de boodschap zo te verpakken dat iedereen hier aan mee wil doen.”

Ambassadeurs

Bas Eickhout
Bas EickhoutEuroparlementariër (GroenLinks)
“Ik steun Follow This en ga ik helpen om nieuwe en bestaande aandeelhouders achter deze beweging te krijgen. Samen kunnen we Shell wakker schudden en van binnenuit veranderen in een duurzaam energiebedrijf.”
Jan Rotmans
Jan RotmansHoogleraar Transitiekunde
Hoogleraar transitiekunde en duurzaamheidsactivist Jan Rotmans is internationale autoriteit op het gebied van transities & duurzaamheid. Hij verwierf bekendheid als oprichter van ICIS, DRIFT, Urgenda en Nederland Kantelt. Rotmans onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar probeert daar ook actief aan bij te dragen.
Arjan van Timmeren
Arjan van TimmerenHoogleraar Bouwkunde & Directeur AMS Institute
Arjan van Timmeren is hoogleraar Bouwkunde in Delft en wetenschappelijk directeur van het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute).
Robert Kleiburg
Robert KleiburgDuurzaam ondernemer (voormalig Shell en ECN)
“Ik ben al meer dan 20 jaar betrokken bij de transitie naar een duurzame energiehuishouding, o.a. bij Shell en ECN. In deze transitie vind ik het uitermate belangrijk dat Shell ervoor kiest om een energiemaatschappij te zijn, en niet slechts een leverancier van fossiele brandstoffen. Dit moet Shell ook tot uiting brengen in haar investeringsbeleid. Follow This kan Shell hierbij helpen. ”
Stientje van Veldhoven
Stientje van VeldhovenTweede Kamerlid, Energie & Klimaat (D66)
Stientje is sinds juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie. In 2011, 2012 en 2014 is zij uitgeroepen tot groenste politicus van het jaar.
Andy van den Dobbelsteen
Andy van den Dobbelsteen Professor of Climate Design & Sustainability (TU Delft)
“Ik geloof in het goede en de intelligentie van mensen en weet dat door generaties gecreëerde structuren ons daarin beperken. Als wetenschapper wijs ik al jaren op de gevolgen die ongewijzigd energiebeleid zal hebben op onze maatschappij en economie. En ik leer studenten hoe ze energieneutrale en fossielvrije plannen kunnen ontwerpen: technisch is het mogelijk om de hele wereld volledig op duurzame energie te laten draaien, maar het vraagt een grote ommezwaai, vooral bij de reuzen met slimme medewerkers die vastzitten in structuren. De tijd dringt. Er is geen lange toekomst in fossiele energie. Door aan Follow This mee te doen, hoop ik Shell te kunnen overtuigen van hun belangrijke rol in de verduurzaming van de energievoorziening, en deze verduurzaming van binnenuit te kunnen versnellen. Laat Shell het groenste energiebedrijf op aarde worden.”
Ruud Koornstra
Ruud Koornstra Duurzaam Ondernemer (Tendris)
“Met Tendris versnelden de switch van gloeilamp naar ledlamp. Nu jagen we de overgang naar een duurzame samenleving op alle fronten aan. Als ambassadeur van follow this wil ik de overstap van fossiele naar duurzame energie in een stroomversnelling brengen. Voor Shell ligt hier zowel een grote verantwoordelijkheid als een grote kans.”
Rob Roggema
Rob RoggemaProfessor of Sustainable Urban Environments (University of Technology, Sydney, Australia)
“Mensen kunnen veranderen, voor bedrijven is dat veel lastiger. Als we willen dat grote bedrijven als Shell hun koers verleggen naar een duurzame wereld dan rest ons maar één ding: met veel mensen die die verandering zien en willen, Shell bewegen om de koers te verleggen. Ik heb het altijd mooi gevonden om studenten aan te leren iets te bedenken dat eigenlijk niet lijkt te kunnen. Daarom is Follow This interessant. We kunnen met z’n allen iets wat niet mogelijk lijkt voor elkaar krijgen door een wereld te bedenken waarin Shell zelf een driver of change kan worden. Op naar een aarde in balans!”
Igor Kluin
Igor KluinDuurzaam Ondernemer (Monyq)
“Een tijd lang hebben we ons gefocust op de koplopers in duurzaamheid. Gelukkig zien inmiddels de meeste bedrijven de noodzaak maar ook de kansen van duurzaamheid in. Daarmee wordt het tijd om een aantal hardnekkige achterblijvers aan te sporen ook de draai te maken. Shell is zo’n achterblijver. Maar met elkaar kunnen we via follow this ook deze dinosaurus uiteindelijk op nieuwe gedachten krijgen en voor uitsterven behoeden.”
Paul Kengen
Paul Kengen International Business Developer
“Ik wil bijdragen aan verandering, aan het creëren van robuuste systemen. Dat kan gaan over voedsel, water maar zeker ook over energie. Robuuste, lokale systemen die tegen een stootje kunnen. Als ambassadeur en als aandeelhouder wil ik Shell overtuigen om bij te dragen aan een robuuste energievoorziening.”
Frits Verhoef
Frits Verhoef Duurzaam Ondernemer (Triple Solar)
“De overgang naar een duurzame energieversnelling kan sneller. Moet sneller. Hoe meer ik lees over klimaatverandering, hoe meer ik me zorgen maak. Hoe meer ik me ook verbaas over mensen die denken dat het hun tijd wel zal duren, dat er vanzelf een oplossing komt. Iedereen zal in zijn werk en privé-leven te maken krijgen met de gevolgen. En zeker onze kinderen.”
Björn van Batenburg
Björn van BatenburgOndernemer (Inbetween Company)
“Als adviseur op gebied van zonne-energie heb ik mijn duurzame ambitie over kunnen brengen op onder andere woningcorporaties, de gemeente Amsterdam, verenigingen van eigenaren en zelfs enkele particulieren en vrienden. Om wereldwijd impact te maken op gebied van duurzaamheid is een grote dosis lef nodig, veel geld en heel veel goede mensen. Shell heeft al deze ingrediënten en Follow this beweegt Shell ze in te zetten voor nieuwe energie. Daarom steun ik Follow this.”
Lisa Vos
Lisa VosConsultant
“In de zeer nabije toekomst zullen we leven in een wereld zonder olie en gas. De meningen zijn verdeeld over wanneer dat moment precies aanbreekt, maar dat het komt is zeker. Als Shell dan nog levensvatbaar en relevant wil zijn, moet men NU in actie komen en zichzelf opnieuw uitvinden. Laten wij nu als aandeelhouders de krachten bundelen en onze invloed aanwenden om Shell en de wereld duurzaam te maken.”
Guyon Labouchere
Guyon LabouchereZelfstandig verandermanager / business partner
“Shell is een bedrijf dat midden in de samenleving staat en tegelijkertijd geconfronteerd wordt met grote uitdagingen.
De afgelopen jaren is Shell de focus op de gevoeligheid voor de samenleving kwijtgeraakt. Door Follow This kunnen we een signaal afgeven en Shell helpen die draad weer op te pakken en te zorgen dat Shell weer een voorloper wordt voor duurzaamheid in al zijn aspecten. Daarom ondersteun ik Follow This dan ook van harte.”
Jij?
Jij?Waarom doe jij mee?
Laat ons weten wat jouw expertise is en wat jij voor Follow This wil betekenen. Je bent van harte welkom.